Over Labadoux

Labadoux, het festival dat Ingelmunster elk jaar doet daveren met bands van nationale en internationale roots. De vroege maar ideale aftrap van elke schone festivalzomer. Begin mei wordt een deel van Ingelmunster omgetoverd tot een heus festivalterrein. Gelegen tussen bos en rivier, wordt er steevast van goeie muziek en een heerlijke pint genoten. Namen als Ozark Henry, Axelle Red, Bart Peeters, Gabriel Rios, Flip Kowlier en tal van anderen passeerden reeds de revue. Voor de 35e editie geven we er weer een lap op!

In onze waarden zit muziek

Labadoux laat je ontdekken.

Labadoux neemt je mee op een muzikale reis. Van gekende artiesten als Bart Peeters tot een onbekende artiest uit Ierland. Laat je verrassen door muziek en sfeer.

Kids at Labadoux
Labadoux Festival in Ingelmunster

Ongedwongen samen zijn.

Simpelweg samen genieten. Zodra je de festivalweide binnen wandelt, voel je je thuis. Niets moet, alles mag. Labadoux is voor elk.

Verwend worden op elk vlak.

Mag het wat meer zijn? Labadoux verwent graag iedereen. Creatieve kinderactiviteiten, gevarieerde food en drink standjes, rusten tussen de natuur of inspirerende kunst.

Labadoux Festival in Ingelmunster

Aanstekelijke energie.

Drie dagen lang een bom aan energie. Dansend, lachend, genietend op het ritme van de dag. Je voelt dat het enthousiasme leeft bij elke festivalganger op de weide.

Maatschappelijk betrokken.

Labadoux is er voor iedereen. We dragen ons steentje bij aan de maatschappij. We hebben aandacht voor hen die steun kunnen gebruiken. We creëren een smeltkroes van diverse mensen die samen iets ontwikkelen. 

Community art @ Labadoux

Labadoux, al 35 jaar een vaste waarde

Labadoux is een jaarlijks muziek- en sfeerfestival te Ingelmunster telkens in het begin van mei. Tussen de Mandel en het groen, aan de Wantebrug, kan een breed publiek elk jaar genieten van muzikale pareltjes van heel diverse muziekgenres. Of het nu folk, blues of alt-rock is, rustig of opzwepend, internationaal of lokaal, wat de artiesten op Labadoux gemeen hebben, is het gevoel dat ze oproepen. Ze raken je. Verrassen je. De naam vond zijn origine bij de vroegere linnenfabriek in de buurt. Labadou = lavier; lieu destiné à laver du linge. Dus een plaats om linnen te wassen. Dat laten we nu achterwege. Het is een plaats geworden om muzikaal te genieten. Ooit gestart als folkfestival groeide Labadoux uit tot een niet te missen festival voor alle leeftijden.

Vrijwilligers
0
Gekookte eieren
0
m² tenten in 2022
0
Tenten
0
concerten doorheen de jaren
0
kunstwerken in social art-project
0

Labadoux, ziet er goed uit!

Labadoux klinkt niet enkel goed, het straalt ook. In 2021 kozen wij voor een volledige rebranding. Een design dat aansluit bij onze waarden, die het juiste doelpubliek aanspreekt en goesting geeft om aanwezig te zijn. Muziekliefhebbers, gezinnen, studenten. Jong en oud is welkom. En dat voel je. Het nieuwe logo is hedendaags, speels én muzikaal. Het voelt zelfs dansbaar aan. De West-Vlaamse baseline ‘t klinkt goe spreekt voor zich. De frisse positieve kleuren geven de juiste toon aan.